Microneedling, ook wel Dermapenbehandeling genoemd, maakt gebruik van kleine naaldjes welke vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze microkanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar prikkelen de huid precies genoeg om het natuurlijk herstelproces in de huid te activeren. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare lengte van de naaldjes, verhoogt de Dermapen de effectiviteit van de behandeling en verbeterd de opname van producten. Hierdoor wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger, sterker, egaler van kleur en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en de huidstructuur verbetert. Het natuurlijk herstelproces (aanmaak van collageen en elastine) dat in de huid op gang wordt gebracht heeft tijd nodig om tot gewenste resultaten te leiden.
Na gemiddeld twee tot vier weken zullen de eerste resultaten van de Microneedling behandeling te voelen en te zien zijn.
Een behandeling met de Dermapen kan net zo effectief zijn als andere behandelingen zoals bv. een chemische peeling of een laserbehandeling.


Hoe werkt de behandeling?

Uw huid wordt gereinigd en er worden hoog geconcentreerde actieve werkstoffen op uw huid aangebracht. De Dermapen wordt roterend over uw huid bewogen. De behandeling geeft een licht “scherp” gevoel, maar is goed te verdragen. Wordt de behandeling op gevoelige plekken uitgevoerd, dan kan er indien gewenst gebruik worden gemaakt van Emla crème (verdovende crème). Deze kan een uur voor de behandeling aangebracht worden en is op recept verkrijgbaar bij uw huisarts.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

Afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en de lengte van de naalden zal de huid er roze/rood uit gaat zien. Meestal verdwijnt dit na enkele uren. Bij anderen kan de roodheid enkele dagen aanhouden. De huid kan tevens gevoelig zijn, prikkelend en warm aanvoelen en tijdelijk wat gezwollen zijn. Mijn advies is daarom uw huid goed te beschermen met een SPF en de ondersteunende producten voor thuis te gebruiken.


Behandelmogelijkheden:

  • Fijne lijntjes en rimpeltjes
  • Huidverstrakking en huidverjonging
  • Littekens van acne
  • Vergrote poriën en grove huidstructuur
  • Pigmentvlekken

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Dit hangt af van uw leeftijd, huidconditie en behandelindicatie. Voor een optimaal resultaat is het van belang om deze behandeling in kuurverband te ondergaan. Gemiddeld zijn er vier tot zes behandelingen nodig.
Een indicatie:

  • fijne lijntjes en rimpels gemiddeld 4-6 beh. elke 2 weken
  • specifieke lijnen op de bovenlip gemiddeld 3 beh. elke 4 weken
  • vergrootte poriën gemiddeld 4-6 beh. elke 2 weken
  • littekens acne gemiddeld 3 beh. elke 6 weken

Radio Frequency behandeling

Bij deze behandeling worden hoog geconcentreerde serums ingesluisd voor extra resultaat. De niet-schadelijke radiogolven verwarmen het weefsel en stimuleren de doorbloeding.


Belangrijk:
Voor optimaal resultaat is het belangrijk dat de door mij geadviseerde producten ook thuis gebruikt worden.