De camouflagebehandeling is een methode om door middel van een camouflagecrème opvallende (onesthetische) huidafwijkingen af te dekken. De producten die door de huidspecialist gebruikt worden bevatten een hoge concentratie pigmenten waardoor deze beter afdekken dan de regulier verkrijgbare make-up of camouflage. Tevens wordt er een speciale manier van aanbrengen geleerd waardoor de camouflage beter hecht en goed blijft zitten. De behandeling is voor verschillende aandoeningen toepasbaar.


De behandeling met Lycogel

Camouflagebehandeling is een eenmalige behandeling van ongeveer 1 uur en kan toegepast worden om de (psychische) belasting van opvallende huidaandoeningen te verminderen / verzachten. De betreffende huidafwijking wordt d.m.v. het camouflageproduct Lycogel afgedekt zodat deze niet of nauwelijks meer opvalt.

Een camouflagebehandeling bestaat uit de juiste kleur- en productbepaling en het aanleren de camouflage zelf goed aan te brengen.

Indien er veranderingen zijn in de huidskleur (bijvoorbeeld bij zonnebankgebruik, zomer- en winterkleur van de huid) en de camouflage niet meer overeenstemt met uw huidskleur dan kan er een nieuwe kleurbepaling gedaan worden.
Alle producten van Lycogel zijn te verkrijgen bij Schoonheidssalon Suzanne.

Voordelen

  • Kan na instructie en oefening door klant zelf aangebracht worden
  • Direct zichtbaar resultaat
  • Voelt niet aan als make-up omdat het zeer dun wordt aangebracht
  • Geschikt voor elk huidtype, ook voor de donkere huid
  • Producten zijn waterproof en bevatten een hoge spf (zonbeschermingsfactor)

Voor welke aandoening?

Camouflagebehandeling is geschikt voor:


Vergoeding door zorgverzekeraar

In de meeste gevallen wordt de camouflagebehandeling, geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Om voor vergoeding in aanmerking te komen, is soms een verwijsbrief nodig van uw behandelend specialist of huisarts